Despre mine
318409081_10223022195486589_2746016665756085552_n

dESPRE MINE

Dragă călătorule,


Îți mulțumesc că ai ales să faci un scurt popas din călătoria ta, pe blogul meu. Știu cât de prețios e timpul tău și cât de mare e lumea ca să îl irosești cu pauze prea lungi, așa că promit să nu te rețin mult. Numele meu este Roxana și sunt zâmbetul povestitor din spatele brandului HAIHUI cu Swit Rocs.


De câțiva ani iau la picior, iubesc, respir, fotografiez și scriu cât de multe pot despre minunile acestei lumi, în cartea mea de colorat vise. Sunt îndrăgostită iremediabil de natură, de simplitate și de un stil de viață care își găsește sens în lucrurile mici. Voi alege mereu un apus pe o creastă de munte în detrimentul unei cine în oraș, o cazare de mii de stele în locul unui jacuzzi dintr-o cameră de hotel și o aventură în locul unei relaxări pe șezlong. Asta nu înseamnă că nu știu să apreciez arhitectura deosebită a unui oraș, liniștea oceanului de pe o insulă exotică sau eleganța unui loc care te îmbie la odihnă. Dar, mai presus de toate, sunt îndrăgostită de povești. Cred că noi, oamenii, suntem pe atât de tineri pe câte povești mai suntem capabili să imaginăm și pe câte mai suntem dispuși să ascultăm. Așa că, dacă vrei, consideră mai bine că ai în față nu un blog, ci o culegere de povești muritoare care, cu fiecare lectură, mai câștigă un strop de viață.

Dacă simți că cele de mai sus sunt și pentru sufletul tău, posibil să găsești câte ceva – uneori util, alteori doar simpatic – în aceste pagini. Tot ce vei citi este experiența mea personală, necenzurată sau cosmetizată, ci doar ușor impulsivă, când și când. Tot ce vei citi este rezultatul unei puternice procesări pe baza emoțiilor, astfel că te vei găsi, pe alocuri, lecturând dintr-un jurnal, mai degrabă decât dintr-o relatare obiectivă a unei destinații. Tot ce vei citi îți este adresat direct ȚIE, sub forma unei scrisori; mă bucură și apreciez fiecare răspuns la epistolele mele. Tot ce vei citi are la bază o morală și ceva ce am învățat eu, care m-a mișcat și schimbat din acea experiență, mai mult decât hărți și indicații precise. Tot ce vei citi te va apropia de sufletul unui om călător și nu va fi – repet, și te rog citește asta cu voce tare de mai multe ori – nu va fi un ghid turistic; nu va fi un almanah de ponturi; nu va fi un abecedar de așa da, așa nu, acolo da, dincolo nu. Dacă asta cauți, probabil că nu ești în locul potrivit. Totuși, mi-ar fi făcut plăcere să te cunosc.


Iată ce vei găsi în paginile acestui blog:

  • HAIHUI în lume: povești de peste hotare, din locuri care m-au marcat într-un fel sau altul;

  • HAIHUI pe creste: experiențe din traseele montane favorite, cu precădere cele din afara țării;

  • HAIHUI acasă: locuri minunate pe care le descopăr și redescopăr zi de zi în România mea dragă;

  • Odihnă HAIHUI: cazări deosebite din România, care oferă experiențe unice;

  • Parteneriate HAIHUI – pentru că atunci când pasiunea se transformă în profesie, rezultatele sunt pe măsură.


Îți mulțumesc că ești aici. Promit să scriem și să trăim amintiri frumoase împreună!

1
continente
1
de țări
+1
zboruri
+1
trasee montane

galerie foto